Wij maakten een heerlijk recept met geflambeerde zalm, perfect om tijdens de kerstdagen te serveren. Het is makkelijk en snel te bereiden. Bij de geflambeerde zalm kozen we voor de Viognier 2023 van Famille Guilhem, een frisse en bloemige witte wijn met tonen van citroen, perzik, abrikoos en karwijzaad. Hierdoor past de wijn perfect bij een visgerecht, zoals deze geflambeerde zalm.
Als je ervoor kiest om meerdere kleine gerechtjes te maken is het leuk om ook crostini’s met krokante kip te maken. Hierbij hebben we gekozen voor de Petit Verdot 2022 van Domaine de la Baume. Deze volle, kruidige rode wijn 2022 heeft aroma’s van framboos, zwarte bes, viool en tonen van cacao en vanille. De krokante kip is vol en kruidig van smaak en dat is helemaal in lijn met deze wijn.
Voor de geflambeerde zalm:
Voor crostini’s krokante kip:
1. Rasp de gember. Meng met de sojasaus, rijstazijn en limoensap. Zet de marinade opzij.
2. Snijd de zalm in dunne plakken en de bieslook fijn.
3. Verdeel de zalm over een bord. Schenk hier vervolgens de marinade overheen.
4. Maak af met de verse bieslook en Kewpie mayonaise naar smaak.
1. Besprenkel de kip met honing. Bak deze krokant in de oven.
2. Grill de ciabatta onder een tosti-ijzer of grillpan, zodat deze krokant wordt.
3. Snijd de bosui in dunne ringen.
4. Verdeel de srirachamayonaise over de borden. Leg hier vervolgens de ciabatta op en verdeel de kip.
5. Maak af met de gesneden bosui, sesamzaadjes en Kewpie mayonaise.