Dit feestelijke hoofdgerecht is heerlijk voor tijdens je kerstdiner. Natuurlijk hoort daar een volle, kruidige en fruitige wijn bij. Ik koos voor de Figure Libre Cabernet Franc 2021 van Domaine Gayda. Het is een diepe gelaagde wijn met tonen van rijp zwart fruit en kers, zwarte peper en cederhout en dit combineert erg goed met het gegrilde rundvlees.
Bij een lekker aperitief hoort natuurlijk ook een lekker hapje. Bij de Les Mariés Sauvignon Blanc 2023 van Domaine de la Baume maakte ik eenvoudig te bereiden zalmrolletjes. Deze frisse, aromatische wijn met smaken van grapefruit, kruisbes en limoen, heeft een redelijk volle body en combineert daardoor precies goed met de zalmrolletjes.
Voor het hoofdgerecht:
Als aperitief:
Zo maak je het:
Puree: kook aardappelen en bloemkool in gezouten water, stamp ze met melk en olijfolie tot een romige puree, en breng op smaak.
Wortelen: rooster wortelen met olijfolie, honing en tijm in de oven op 200°C tot ze een gekarameliseerd randje hebben.
Biefstuk: bak de biefstuk naar wens, laat rusten, en bestrooi met peper en zout.
Serveren: schik alles op je bord en geniet!
Voorbereiding: hak wat dille fijn en meng dit met roomkaas en een paar druppels citroensap.
Rollen: besmeer plakjes gerookte zalm met het roomkaasmengsel, rol ze op en snijd in stukjes.
Serveren: werk af met dille.